skip to Main Content
[font_awesome icon="phone"] 1-800-987-654[font_awesome icon="envelope"] admin@totalwptheme.com[font_awesome icon="user"][wp_login_url text="User Login" logout_text="Logout"]

Tijd voor jezelf is ook belangrijk

Veel ouders met kleine kinderen hebben een druk bestaan: een baan, het huishouden, familieverplichtingen en natuurlijk de kinderen. Soms hebben deze ouders het gevoel dat ze de hele dag aan het rennen zijn en hunkeren ze naar een momentje voor zichzelf. Even helemaal niets, geen zorgen en geen verplichtingen.

Even helemaal niets

Ondanks dat je veel van je kinderen houdt, brengt het hebben van kinderen ook veel zorgen met zich mee. Bovendien moet je veel organiseren, zelfs als je helemaal geen organisatietalent hebt. Natuurlijk geniet je van je kinderen en je zou hen voor geen goud willen missen, maar daar staat tegenover dat je soms tijd voor jezelf tekort komt. Hoe fijn was het vroeger om zondags af en toe lekker op de bank te hangen en even helemaal niets te doen? Gewoon een beetje televisiekijken of een goed boek lezen…. Geen speelgoed verspreid over de vloer, maar een opgeruimd huis met hier en daar mooie posters aan de muur. Bijvoorbeeld posters met daarop afbeeldingen die je alvast lieten wegdromen naar je volgende reisbestemming….

De taken verdelen

Nu hangt de muur van je woonkamer waarschijnlijk vol met fotolijstjes met daarin foto’s van je kinderen. Hartstikke leuk natuurlijk, zeker omdat het prachtige foto’s in fraaie lijsten zijn. Maar een spannende verre reis zit er voorlopig niet in, zelfs een avondje samen met je partner weg is al behoorlijk lastig. Het ouderschap vraagt veel energie, zeker in combinatie met het huishouden en je werk. Het is goed om hier af en toe met je partner over te praten. Soms is het handig als je de taken weer eens herverdeelt, zodat jullie beide meer tijd kunnen creëren voor jullie zelf of voor elkaar. Dat kan iets heel simpels zijn, bijvoorbeeld even een uurtje ongestoord een boek lezen of een middag of avond met vriend(inn)en doorbrengen. Je hebt dit soort dingen af en toe nodig om jezelf te kunnen opladen.

Je knapt er van op

Zeker peuters vragen veel aandacht en slokken veel tijd op. Pas als de kinderen naar school gaan, krijg je weer wat meer vrijheid. Maar als je dan moet gaan werken, houd je weer geen tijd voor jezelf over. Ouders vinden het vaak ook lastig om tijd voor zichzelf op te eisen: ze voelen zich dan schuldig tegenover hun kinderen, het voelt dan alsof de kinderen hen in de weg zitten. Toch is het niets om je schuldig over te voelen, ieder mens heeft af en toe behoefte aan wat tijd voor zichzelf. Je gaat je hierdoor vaak beter voelen en je krijgt weer nieuwe energie. Voor het kind is het immers wel zo fijn als pappa of mamma weer helemaal uitgerust is.

Back To Top