skip to Main Content
[font_awesome icon="phone"] 1-800-987-654[font_awesome icon="envelope"] admin@totalwptheme.com[font_awesome icon="user"][wp_login_url text="User Login" logout_text="Logout"]

De rol van ooms en tantes

Als oom of tante kun je een belangrijke rol spelen in het leven van een kind. Over het algemeen zullen zij nooit dezelfde rol vervullen als die van de vader of moeder, echter wil dit niet zeggen dat de band die tussen neefjes en nichtjes en hun ooms en tantes bestaat onderschat moet worden.

Vaak gebeurt het dat een kind een oom of tante als alternatief ziet voor hun vader of moeder in specifieke situaties. Dit hoeft echter absoluut niet als iets negatiefs beschouwd te worden door de ouders van het kind. In tegendeel, want vaak kan een oom of tante een belangrijke vertrouwenspersoon zijn voor een kind. Deze band neigt soms richting vriendschap, maar wel eentje waarbij het kind opkijkt tegen de oom of tante. Deze zijn dan als het ware een rolmodel of vraagbaak voor zaken waar ze niet met een van hun ouders over willen of kunnen praten.

Wanneer je neefje of nichtje dus met een probleem bij je komt, wees dan bereid om te luisteren naar zijn of haar verhaal, en wanneer dit van je gevraagd wordt goede raad te geven. Toon begrip, verplaats je in het kind en probeer samen een oplossing te zoeken.

Back To Top