skip to Main Content
[font_awesome icon="phone"] 1-800-987-654[font_awesome icon="envelope"] admin@totalwptheme.com[font_awesome icon="user"][wp_login_url text="User Login" logout_text="Logout"]

Kittens in huis nemen: wat moet je regelen?

Weinig is zo leuk als het adopteren van kittens. Behalve dat het natuurlijk ontzettend schattige beestjes zijn, krijg je zelf de gelegenheid om ze tam te maken, aan andere huisdieren en je gezinsleden te laten wennen en er de geweldige huisdieren van te maken die volwassen katten kunnen zijn. Maar kittens zijn heel actief, hebben bijzondere behoeften en hebben een eigen willetje. Bereid je daarom goed voor op de komst van je nieuwe pluizige huisgenootjes!

Koop voerbakjes en kattenbakken

Uiteraard hebben je nieuwe vriendjes hun eigen voer en drinkbakjes nodig. Kittens voer je met speciaal kittenvoer dat helemaal op de lichamelijke behoeften van de groeiende diertjes is afgestemd. Geef ze water of speciale kattenmelk, geen koemelk – dat is niet goed voor ze. En koop voor elke kitten een kattenbak met liefst nog een extra exemplaar ernaast. Kittens zijn erg schone dieren die niet graag op dezelfde plek plassen en poepen als een andere kat. Zet ze na de aanschaf bij thuiskomst direct op hun kattenbak zodat ze weten waar ze hun behoefte moeten doen.

Zorg voor warme, zachte ondergronden en vloerkleden

Kittens mogen naar een nieuwe eigenaar als ze 8 tot 12 weken oud zijn. Op dat punt zitten ze vol met energie, maar hebben ze ook nog weinig weerstand en vetreserves en hebben ze veel behoefte aan slaap en rust. Ondersteun dat door dikke vloerkleden, zachte dekentjes en platte kussens in huis neer te leggen. Dit worden automatisch de plekjes waar je kittens zich terugtrekken als ze moe zijn van al het spelen. Stevige witte vloerkleden zijn ook een veilige en stabiele ondergrond voor de heen en weer rennende beestjes. In de eerste paar dagen kunnen kittens onzeker zijn in hun nieuwe huis en vaak een schuilplekje opzoeken. Geef ze de tijd om te wennen en laat ze met rust als ze zich verstopt hebben.

Speel met ze en pak ze op

Dit is het moment waarop je van je nieuwe kittens lieve en trouwe huisdieren voor het leven kunt maken. Dat doe je door ze voorzichtig maar vaak op te pakken, te aaien en toe te spreken. Omdat ze zo ongelooflijk speels zijn vinden je kittens het geweldig om met jouw hand te stoeien of achter een speeltje aan een hengel aan te duiken. Zulke knuffel- en speelmomentjes met je kittens zorgen ervoor dat ze gesocialiseerd worden, dus dat ze jou als een gewaardeerde huisgenoot gaan zien en in alle jaren daarna aan jou verknocht blijven.

Dit moet je doen voor hun gezondheid

Om je kittens te beschermen tegen ziekten en andere gevaren ga je er zo snel mogelijk mee langs de dierenarts. Vraag bij het asiel of aan de vorige eigenaar wat voor behandelingen ze al gehad hebben. Jonge kittens moeten ontwormd en ontvlooit worden en hebben vaccinaties nodig tegen de twee meest bedreigende kattenziektes. Als je ze buiten gaat laten rondstruinen dan is het ook een verstandig idee om je kittens te laten chippen. Als ze verdwaald raken en iemand vind ze, kan met een chiplezer jouw adres worden teruggevonden en word je snel herenigd met je avontuurlijke huisdiertje.

Back To Top