skip to Main Content
[font_awesome icon="phone"] 1-800-987-654[font_awesome icon="envelope"] admin@totalwptheme.com[font_awesome icon="user"][wp_login_url text="User Login" logout_text="Logout"]

Wat is de ideale schermtijd voor je kind

Steeds meer mensen zitten dagelijks urenlang achter een computer voor hun werk of studie, kijken televisie in hun vrije tijd en scrollen op hun mobiele telefoon door alle social media kanalen. Hoe lang hiervoor de tijd wordt genomen noemen we met een modern woord ‘schermtijd’. Inmiddels is het algemeen bekend dat een erg hoge schermtijd op zijn zachtst gezegd niet gezond is voor lichaam en geest. Nadelen als overgewicht, gedragsproblemen, slecht slapen en een ontwikkelingsachterstand houden namelijk verband met een hoge schermtijd. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen van alle leeftijden. Daarom is het dan ook erg belangrijk om duidelijke afspraken met je kind te maken over de maximale dagelijkse en wekelijkse schermtijd.

Er zijn helaas geen vastomlijnde richtlijnen bekend die jou kunnen vertellen wat de ideale schermtijd voor je kind is. Sowieso is elk kind anders, verschilt het per leeftijd en hangt het sterk af van het karakter en de interesses van je kind. Wel wordt er geadviseerd om een kind dat onder de vijf jaar is maximaal één uur per dag schermtijd te geven. Dit uur verdeel je bovendien het beste over meerdere momenten. Denk bijvoorbeeld aan een half uurtje televisie kijken voor het avondeten en een half uurtje op een ander moment op de dag. Ook over het moment van de dag waarop de schermtijd plaatsvind kan een advies gegeven worden. Zo kun je de schermtijd in de avond het best beperken tot een minimum.

Back To Top