skip to Main Content
[font_awesome icon="phone"] 1-800-987-654[font_awesome icon="envelope"] admin@totalwptheme.com[font_awesome icon="user"][wp_login_url text="User Login" logout_text="Logout"]

Kledingkeuze van kinderen in het gezin

Op hele jonge leeftijd bepalen de ouders wat kinderen aan hebben. Op een gegeven moment krijgen kinderen echter zelf interesse in de kleding die ze dragen. De leeftijd dat dit gebeurd is verschillend per kind. Uit onderzoek is echter gebleken dat het verstandig is om een kind te stimuleren zelf hun kleding uit te kiezen.

Hoe stimuleer je je kinderen

Je kunt je kinderen prikkelen door met ze in gesprek te gaan over de kleding die ze dragen en wat er in de mode is. Via internet is het mogelijk om thuis samen te kijken naar leuke jongens en meisjes kleding. De kans is groot dat meisjes eerder een interesse in kleding ontwikkelen dan jongens omdat de meeste meisjes meer bewust zijn van hun uiterlijk dan jongens. Tegenwoordig kan eigenlijk haast alles in onze maatschappij wat als gevolg heeft dat meisjes ook jongenskleding dragen. Andersom komt het minder vaak voor dat jongens meisjeskleding dragen. Probeer ervoor te zorgen dat je tijdens de gesprekken met je kroost niet je eigen smaak aan hen opdringt. Het gaat er juist om dat ze een eigen voorkeur en stijl ontwikkelen.

Let er wel op dat je eventuele grenzen duidelijk aangeeft. De kosten van de kleding kan uiteraard een behoorlijk belangrijke rol spelen. Het geven van kleedgeld aan tieners of het helder afspreken van een bepaald bedrag, zal waarschijnlijk heel wat discussies kunnen voorkomen.

Reageer enthousiast op de keuze van je kind ook al is het niet wat je zelf uitgekozen zou hebben.

Ken je kind en vraag door

Met name in de tienertijd is de kans groot dat je kind zich wil voegen bij een bepaalde groep. Kleding heeft ook daar een belangrijke rol in. Probeer daarom in gesprekken erachter te komen of je kind daadwerkelijk een eigen stijl heeft ontwikkeld of dat hij of zij bang is om uit de groep gestoten te worden als er niet aan een bepaalde onuitgesproken kledingeisen wordt voldaan. Merkkleding kan voor gezinnen met een laag inkomen een probleem vormen, leg dit uit aan je kind en kijk of de tweedehands kledingmarkt eventueel een optie is.

De meest ideale situatie is natuurlijk dat je kind zo zelfverzekerd is dat het echt alleen draagt wat het zelf leuk vindt. Het is een algemeen gegeven dat iedereen bij een groep wil horen en dat geld zeker voor de meeste schoolgaande kinderen. Ook kunnen kinderen erg harde uitspraken tegen elkaar doen, zodat een nieuw setje jongens of meisjes kleding een nare ervaring tot gevolg kan hebben.

Als je in de buurt van het schoolplein komt of je kind komt met klasgenootjes thuis is het een goed idee om bewust te kijken naar wat de andere kinderen dragen.

Back To Top